На Кіровоградщині прокуратура попередила незаконне надання в оренду землі вартістю понад 14 млн грн

Прокуратура Кіровоградської області упередила незаконне надання в оренду 717 га державної землі сільськогосподарського призначення, оціночна вартість якої становить понад 14 млн грн.

Мова йде про 30 земельних ділянок, розташованих на території окремих сільських рад Гайворонського району, повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Зокрема, прокуратура у судовому порядку зобов’язала Держземагенство відмовити особі у погодженні проекту землеустрою щодо відведення зазначеної землі в оренду для створення фермерського господарства.

Позовні вимоги прокурора обґрунтовані тим, що у наданих до Держземагенства заявах особа не вказала необхідність отримання такої великої площі землі, не зазначила перспективи діяльності господарства, не навела докази наявності сільгосптехніки та інших засобів для обробітку землі, не надала відомості щодо кількості членів фермерського господарства. Вказане унеможливлює отримання землі за спрощеною (пільговою) процедурою, як то передбачено законодавством.

Кіровоградський окружний адміністративний суд підтримав позицію прокуратури. На даний час, вищенаведені накази визнано недійсними, землі залишено у державній власності.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар