У Кропивницькому з’явиться сквер імені Юрія Яновського

У Кропивницькому планують облаштувати ще одну зелену зону відпочинку – сквер імені Юрія Яновського. Учора, 5 квітня, студенти Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка стали активними учасниками місячника з благоустрою, що триває у Кропивницькому.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією сайту міської ради.

Студенти педуніверситету вирішили долучитися до благородної справи озеленення міста, створення у ньому цікавих куточків відпочинку і дозвілля. У цьому їм допомогли працівники комунального підприємства «Благоустрій», які мають у планах створити в обласному центрі сквер імені Юрія Яновського.

Із завданням облаштувати місце під квітник, де у травні комунальники висаджуватимуть квіти, студенти справилися на “відмінно”. Також молодь взяла на себе роботу з підготвки ямок під висадку семи берізок і траншею для висаджування 170 кущів спіреї .

Ідею створити тематичний парк відпочинку імені відомого письменника – земляка Юрія Яновського запропонував літературознавець, професор Києво-Могилянської академії Володимир Панченко. Пропозицію підтримав міський голова Андрій Райкович і вже цієї суботи, 8 квітня, школярі і письменники обласного центру спільно висадять по вулиці Соборній саджанці майбутнього скверу.


Поширити:

Залишити коментар:

коментар