У Кропивницькому планують організувати масштабний мистецький фестиваль

Сьогодні, 6 березня, у Кропивницькому під час робочого візиту Міністр культури України Євген Нищук поговорив із культурно-мистецькою спільнотою про проведення мистецького фестивалю, який планують організувати у місті цієї осені.

Міністр культури запропонував провести дискусію та заслухати пропозиції кропивничан, щодо часу та формату проведення мистецького фестивалю. Також Євген Нищук наголосив, що проект дасть можливість залучити нові інвестиції у розвиток міста:

“Поки що ми не знаємо конкретних дат проведення фестивалю. Скоріш за все, це буде у вересні або жовтні цього року. Питання формату також залишається відкритим, тому зараз ми хочемо активно залучати громадськість для вирішення цієї проблеми. Місто має велику історію та культуру, а фестиваль зможе об’єднати всі здобутки мистецької спільноти, аби покращити імідж та сприйняття регіону. Це шанс позбавити місто статусу “провінційного”, а залучені кошти використати на розвиток інфраструктури”, – зазначив Євген Нищук.

Заступник очільника Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко зазначив, що обласна влада підтримує ідею залучення громади до обговорення проблемних питань:

“Такі питання не вирішуються у владних кабінетах. Потрібно якомога точніше врахувати побажання містян, щоб все пройшло якісно. Адже фестиваль робиться саме для них. Ми хочемо започаткувати у Кропивницькому гарну традицію, коли щоосені до нас буде приїжджати мистецька еліта України”.

Варто відзначити, що під час обговорення дати майбутнього фестивалю, враховували й проведення інших масштабних заходів. У вересні-жовтні у Кропивницькому відзначається день міста, проходять Вересневі самоцвіти, Агроекспо. Для мистецького фестивалю будуть обирати такий час, який не буде перетинатися із цими заходами.

Щодо формату фестивалю представники громадськості розійшлися у думках. У залі лунали пропозиції зробити акцент виключно на театральному дійстві, або ж поєднати різні напрями та створити мультикультурний захід. Також були озвучені ідеї про встановлення пам’ятника корифеям, запрошення іноземного артиста (такого як П’єр Рішар, наприклад) і демонстрацію творів сучасного мистецтва. Все це, на думку громадських активістів, має привернути увагу туристів.

За підсумками обговорення, Сергій Коваленко доручив департаменту культури Кіровоградської ОДА створити робочу групу, щоб сформувати перелік пропозицій і надати їх для розгляду в Міністерство культури.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар