Апеляційний суд підтвердив законність дій ДАБІ щодо забудовника у Кропивницькому

Ілюстрація www.dabi.gov.ua

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд скасував постанову суду першої інстанції та виніс рішення на користь Держархбудінспекції.

Управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції у Кіровоградській області проведено позапланову перевірку на об’єкті «Реконструкція комплексу будівель з будівництва адміністративної будівлі, адміністративно-складської будівлі, виробничої будівлі, гаража-складу, складу» у пров. Цеховий, 1-В у Кропивницькому.

 За результатами перевірки встановлено факт виконання замовником, ТОВ «Промислова фірма Побут», будівельних робіт без відповідних дозвільних документів, у зв’язку з чим на товариство накладено штрафні санкції на суму 49 608 грн. Штраф сплачено в повному обсязі.

 Крім того, правопорушнику видано припис про усунення виявлених порушень. Однак наступною перевіркою встановлено, що вимоги виданого припису не виконано.Враховуючи виявлене порушення, на товариство накладено штраф на суму 14 500 грн.

Замовник оскаржив дії ДАБІ у Кіровоградському окружному адміністративному суді, який виніс рішення на користь позивача.

Управління ДАБІ, в свою чергу, звернулося до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду, який, оцінивши наявні у справі докази, підтвердив відповідність дій посадових осіб Інспекції нормам чинного законодавства та скасував постанову суду першої інстанції як помилкову.

Постанова, якою накладено штраф, буде передана до органів ДВС для примусового виконання.

Прес-служба ДАБІ України

Поширити:

Залишити коментар:

коментар