У Кропивницькому презентують нові видання науково-краєзнавчого вісника “Між Бугом і Дніпром…” (АНОНС)

Одним із успішних прикладів тісної і плідної співпраці Державного архіву Кіровоградської області з обласною організацією Національної спілки краєзнавців України є спільна робота над виданням, що продовжується, «Між Бугом і Дніпром. Науково-краєзнавчий вісник Центральної України».

Двадцять шість років тому здійснилась мрія українського народу – Україна виборола право бути вільною, незалежною, самостійною, суверенною державою. Цей день став логічним підсумком тривалої й героїчної боротьби нашого народу за утвердження власної держави. Роки незалежності стали випробовуванням для нас на зрілість, мудрість та стійкість життєвих принципів.

Випуск V видання «Між Бугом і Дніпром. Науково-краєзнавчий вісник Центральної України» присвячений 25-річчю Незалежності України. До випуску ввійшли статті науковців та краєзнавців про розбудову суверенної, демократичної та правової держави, матеріали ІХ обласних літературно-краєзнавчих Куценківських читань, а також добірка архівних документів та матеріалів 1991-1993 рр. Окрім того, у випуску подано хроніку найвизначніших подій культурно-мистецького життя Кіровоградщини за 2015 рік.

З метою вшанування пам’яті наших земляків, які боролися за національне самовизначення, свободу і незалежність українського народу 12 жовтня 2016 року у Державному архіві Кіровоградської області відбулася обласна науково-практична конференція «Земля, що народжує героїв: Центрально-Український регіон вшановує захисників Вітчизни». Матеріали конференції ввійшли до спеціального випуску VІ видання «Між Бугом і Дніпром. Науково-краєзнавчий вісник Центральної України», який містить статті науковців та краєзнавців, що стосуються окремих аспектів військової та суспільно-політичної історії краю.

Це видання розраховане на широку читацьку аудиторію і буде корисне всім, хто цікавиться історією Центрально-Українського регіону.

Місце проведення: конференц-зал Державного архіву Кіровоградської області, вул. Академіка Корольова, 3

Дата проведення: 10 березня 2017 року

Час проведення: початок об 11.00 год.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар