Кіровоградщина займає 13 місце у рейтингу за показниками погашення заборгованості із зарплати

Кіровоградщина покращила позиції у загальнодержавному рейтингу за напрямом соціального захисту населення.

Про це інформує сайт Кіровоградської ОДА.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Світлана Лобанова взяла участь у розширеному засідання колегії департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації. На засіданні розглянули підсумки роботи органів соцзахисту населення області за 2016 рік та окреслили завдання на 2017 рік.

Директор департаменту Олександр Догаров зауважив, що минулого року органами соцзахисту було виконано великий обсяг роботи за різними напрямами. Серед здобутків посадовець відзначив покращення рейтингових позицій Кіровоградщини стосовно рівня виплати зарплати та зайнятості населення. Зокрема, за показниками погашення заборгованості із зарплати область піднялась на 13-те місце. Позитивно органи соцзахисту спрацювали стосовно оздоровлення дітей – 8-ме місце у загальнодержавному рейтингу.

“Я вважаю, що напружено і досить непогано ми попрацювали минулого року і щодо призначення та надання населенню області субсидій. Кількість сімей, охоплених субсидіями, збільшилась на 50 тисяч, загальна їх кількість склала 201 тисячу, – підкреслив Олександр Догаров. – Вперше за останні роки ми охопили 48 % сімей Кіровоградщини субсидіями. Тобто, майже кожна друга сім’я була під нашим соціальним супроводом”.

Також директор департаменту відзначив, що минулого року значна увага приділялася будинкам-інтернатам, зокрема, капітальним ремонтам приміщень та наданню соціальних послуг одиноким літнім людям, які в них проживають і перебувають під опікою. Позитивно оцінено і роботу територіальних центрів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар