У 5 районах Кіровоградщини та Знам’янці рівень захворюваності на грип та ГРІ перевищує епідпороги

© slovoidilo.ua

На 6-х адмінтериторіях Кіровоградщини рівень захворюваності на грип та ГРІ продовжує перевищувати значення епідпорогів. Це м. Знам`янка, Гайворонський, Кіровоградський, Маловисківський, Світловодський та Олександрійський райони.

Про це повідомляє ДУ “Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України”.

Найвищий показник захворюваності – в Світловодському районі (843,27 на 100 тис. нас.), найнижчий – в Новоукраїнському (64,57 на 100 тис. нас.). За минулий тиждень в області госпіталізовано 243 хворих, з них 78,2% діти та підлітки до 17 років.

Всього за минулий тиждень захворіло 4487 осіб, з них 70,2 % дітей.

Епідемічна ситуація з грипу та ГРІ в області відносно спокійна. Показник захворюваності не перевищив значення епідпорогу та знаходиться на рівні: мінус 26,7 % до епідпорогу (інт. пок. 464,14, епідпоріг 632,85).

В містах Олександрії, Кропивницькому, Світловодську та на інших територіях епідпоріг не перевищений, його рівень становить від мінус 4,0 % в м. Світловодську до мінус 70,7% у Новоукраїнському районі.

У вірусологічній лабораторії обласного лабораторного центру на минулому тижні проведено 4 дослідження зразків матеріалу від хворих на ГРІ, вірус грипу не виявлений. Летальних випадків не зареєстровано.

Всього з початку епідсезону на Кіровоградщині щеплено проти сезонного грипу — 3447 осіб, з них 17,1 % дітей та 57,8% медичних працівників.

Фахівцями обласного лабораторного центру забезпечено проведення постійного моніторингу епідемічної ситуації щодо захворюваності на ГРІ та грип (облік, звітність, аналіз, інформування обласної державної адміністрації, департаменту охорони здоров´я), проведення протиепідемічних заходів та лабораторну вірусологічну діагностику. Серед населення постійно проводиться санітарно-освітня робота: опубліковано матеріалів у місцевих засобах інформації – 9, випущено листівок, пам’яток, інформаційних бюлетенів — 683.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар