Рятувальники влаштували для кропивницьких школярів пізнавальний квест

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Популяризація професії рятувальника серед підростаючого покоління, розповсюдження важливої інформації про безпеку життєдіяльності, вироблення у школярів навичок самопорятунку на надання допомоги іншим під час надзвичайних подій, а головне – формування свідомого ставлення до свого життя, здоров’я – завдання, які ставлять перед собою рятувальники, постійно проводячи з дітьми навчально-розважальні заходи.

Фахівці Служби порятунку м. Кропивницького розробили тематичну гру-змагання у формі квесту під назвою «Запобігти. Врятувати. Допомогти», яка надзвичайно подобається школярам різного віку, адже дає їм можливість випробувати власну вправність, винахідливість, швидкість та навіть дотепність. При цьому в ході квесту діти отримують знання про правила поведінки під час наздвичайних подій, які можуть з ними трапитись у повсякденному житті.

20 лютого мали можливість позмагатись учні 6 класу загальноосвітної школи №18 м. Кропивницький, пройшовши 6 станцій з різними випробуваннями.

Кожна станція передбачає виконання тематичного завдання на тему безпеки життєдіяльності. Наприклад, «Навчальна» – це змагання на вправність одягання протигазу, «Пошукова» – необхідно знайти у приміщенні замасковані макети вибухонебезпечних предметів, «Рятувальна» – необхідно уявити себе в задимленому приміщенні, для чого діти із зав’язаними очима повинні знайти якомога більше предметів у кімнаті. А станція «Спритний рятувальник» дає можливість продемонструвати свою спритність та обережність – потрібно пройти задану дистанцію із склянкою, зверху на якій лежить повітряна кулька.

Фахівці Служби порятунку сподіваються, що дітлахи, які з таким задоволенням беруть участь у навчальних заходах, будуть розумно та розважливо поводитись у повсякденному житті, а коли прийде час обирати професію, зроблять вибір на користь професії рятувальника.

DSC_0027 DSC_0062 DSC_0089 DSC_0101

Прес-служба У ДСНС України в області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар