У Кропивницькому відкрився інноваційний центр безпілотників

Міська влада Кропивницького взяла участь у відкритті інноваційного Центру безпілотних літальних апаратів КЛА НАУ.

Про це повідомляє сайт Кіровоградської ОДА.

Спочатку перший заступник Міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець та керівник Національного авіаційного університету завітали до технічної бази, де ознайомилися із авіапарком академії.
Начальник КЛАНАУ Сергій Неділько розповів гостям про перспективні напрямки розвитку технічного парку, за допомогою якого з’являться нові можливості для підготовки майбутніх пілотів.

Особливу увагу гості приділили музейному комплексу історичного краєзнавства Льотної академії, де доцент кафедри професійної підготовки та соціально-гуманітарних наук, кандидат історичних наук Ірина Романько продемонструвала можливості музею для патріотичного виховання українських курсантів та першого знайомства іноземних курсантів з нашою країною.

Головною подією робочого візиту високоповажних гостей стало урочисте перерізання святкової стрічки – відкриття інноваційного Центру безпілотних літальних апаратів. Депутати ознайомилися із роботою Центру, зокрема, з можливостями використання квадрокоптерів у навчальному процесі.

У рамках візиту гостям презентували інші інноваційні проекти. Зокрема, створення сучасного ІТ-технопарку, запровадження STEM в освітньому процесі, сучасних мовних проектів Кембріджського університету і спільного освітнього проекту Льотної академії та авіакомпанії МАУ. Свою роботу гостям також презентували Центр аварійно-рятувальної підготовки та Центр підготовки волонтерів.

Візит завершився спілкуванням гостей з викладачами та курсантами Льотної академії. Зокрема, перший заступник Міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець підкреслив, що головним завданням вищих навчальних закладів є підготовка майбутнього спеціаліста до професійної діяльності і в цьому напрямку Льотна академія обрала вірний шлях розвитку.

Володимир Ковтунець констатував, що робота Міністерства освіти і науки України спрямована на міжнародну сертифікацію освіти, з тим, щоб вітчизняна система освіти відповідала усім міжнародним стандартам та була визнана у світі.

Міністр звернув увагу на те, що Льотна академія є навчальним закладом, привабливим для іноземців, а тому необхідно й надалі підтримувати курс на залучення іноземних студентів до українських вищих учбових закладів, і створювати для цього необхідні умови.

1702170503 1702170507 1702170509

Поширити:

Залишити коментар:

коментар