Бібліотека запрошує кропивничан побувати на літературному круїзі «Країна сонця, що сходить»

Ілюстрація turetno.com

За ініціативи Президента України Петра Порошенка, 2017 рік оголошено Роком Японії в Україні. Також 11 лютого Японія відзначає державне свято – День заснування держави. З цієї нагоди в обласні бібліотеці для юнацтва 9 лютого відбудеться День інформації на тему: «Японія – далека і близька».

В рамках дня інформації буде проведено ряд заходів, оформлено книжкові виставки, проводитимуться майстер-класи та екскурсії.

Так побувавши на літературному круїзі «Країна сонця, що сходить», що розпочнеться о 14.20, відвідувачі помандрують у далеку і дивовижну країну – Японію. Дізнаються про традиції та цінності, винаходи та уподобання японців, зможуть разом з бібліотекарями вивчити японські слова. А також навчаться писати ієрогліфи та рахувати до десяти японською.

Ще одним цікавим заходом цього дня стане відео калейдоскоп «Японія – загадкова країна», він розпочнеться о 14:15. Учасники познайомляться зі своєрідним кліматом країни, віртуально відвідають дві японські столиці: сучасну – Токіо і стародавню – Кіото. Ці міста – ніби історична книга, за допомогою якої можна детально познайомитися не тільки з історією Японії, але і з її культурою, релігією, традиціями, ремеслом, архітектурою.

На книжковій виставці «Таємниці кухні країни Сонця» буде представлена література та аксесуари японської кухні. Характерними рисами якої є сезонність харчування, свіжість продуктів, слабка обробка приправами, збереження первісного вигляду і смаку харчів, цінування зовнішнього вигляду страви і посуду.

На виставці «Японія – перлина світової цивілізації» буде представлена література про мистецтво Японії. Адже ця країна має велику кількість культурних надбань. Серед них прекрасні зразки образотворчого мистецтва давнини, шедеври архітектури і скульптури, пам’ятки садового будівництва тощо.

В цей день всі бажаючі зможуть відвідати майстер-клас з орігамі. Орігамі – це мистецтво паперової пластики, яке зародилося в Японії. Відвідавши майстер-клас з орігамі дозволить присутнім хоч не надовго відірватися від повсякденних проблем і полетіти разом з квадратним аркушем паперу в прекрасну країну Мистецтва.

Не виникає сумніву, що знайомлячись з літературою,культурою, традиціями та сьогоденням Японії, ми робимо крок на шляху до співдружності країн. А зближення українського та японського народів сприяє розвитку діалогу культур, таких своєрідних і цікавих.

За додатковою інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва:

  • тел. 0954712767 – Букач Тетяна Станіславівна – завідувач сектором соціокультурної діяльності;
  • 0505699007 – Корінь Христина Володимирівна – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності

Адреса: вул. Декабристів 6\15, тел. 22-66-01.

Сайт: http://www.lib.kr.ua.

Працюємо з 9.00 до 18.00 щоденно, вихідний – субота.

japan

Поширити:

Залишити коментар:

коментар