На Кіровоградщині чоловіка підозрюють у двох десятках випадків розкрадання ліфтового обладнання

© lbc.com.ua

На Кіровоградщині поліцейські викрили чоловіка, який розкрадав ліфтове обладнання. Зловмисника вдалося зловити у той момент, коли він вже збирався виносити здобич із під’їзду багатоповерхового будинку.

Нині перевіряється причетність громадянина до скоєння схожих злочинів та встановлюється сума завданої шкоди. За ці дії особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Пригода сталася у місті Олександрія Кіровоградської області наприкінці минулого тижня. Правоохоронці звернули увагу на чоловіка, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки електрообладнання ліфтів. Останнім часом 24-річний підозрюваний не мав постійного місця проживання і в переважній більшості випадків селився у підвалах. Підозри щодо його причетності до скоєних злочинів знайшли своє підтвердження, коли поліцейські застали особу з речовими доказами на місці.

«Так, чоловік із допомогою інструментів пошкодив замки на металевих дверях до технічного поверху будинку. А далі, користуючись тим, що у вранішню пору мешканці мало користуються ліфтом, вимкнув його від системи електропостачання та протягом 20 хвилин «дістався» до потрібних йому деталей.

Щоправда винести крадене так і не встиг. На порозі його затримали поліцейські», – розповів начальник Олександрійського відділу поліції Сергій Котига.

Тепер правоохоронці перевіряють чоловіка на причетність до скоєння схожих злочинів, а їх кількість може обраховуватися ще двома десятками.

По даному факту розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». За ці дії злодію «зі стажем» може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

1 (27) 2 (23) 3 (17)

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар