У Кропивницькому з’явиться меморіальна дошка Леоніду Куценку

Лауреат обласної літературної премії ім. Євгена Маланюка Володимир Панченко передасть матеріальну складову отриманої відзнаки на спорудження меморіальної дошки Леоніду Куценку.

Її на фасаді ЦДПУ імені Володимира Винниченка планують установити вже прийдешньої весни, пише “З перших уст”.

DSC_0051

Довідково:

1 лютого минуло 120 років від дня народження Євгена Маланюка (1897-1968), поета, мистецтвознавця, літературознавця.

Леонід Куценко (15.02.1953 – 22.12.2006) – літературознавець, критик, доктор філологічних наук, професор, член Національної спілки письменників України, заслужений працівник народної освіти України, лауреат літературної премії імені Євгена Маланюка, краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова та премії Фонду Воляників-Швабінських при Фундації Українського Вільного Університету в Нью-Йорку.

2 лютого, у обласній бібліотеці для дітей ім. Т. Шевченка відбулося нагородження лауреатів обласної літературної премії ім. Євгена Маланюка.

За підсумками конкурсу, було нагороджено:

  • Кондратенко Валентину Фоківну — переможця в номінації “Поезія (у тому числі драматичні твори і переклади)” за книгу “Жнива Магдалини”;
  • Колеснікова Сергія Вікторовича — переможця в номінації “Проза (у тому числі драматичні твори і переклади)” за книгу “Відрядження до пекла”;
  • Панченка Володимира Євгеновича – переможця в номінації “Літературознавство та публіцистика” за книгу “Кільця на древі”.

У Кропивницькому лауретам обласної премії вручили “Степових орлів”

У Кропивницькому декомунізували педагогічний університет

Поширити:

Залишити коментар:

коментар