На Кіровоградщині від грипу померло двоє людей

© slovoidilo.ua

На четвертому тижні 2017 року в області продовжується закономірна тенденція до зниження захворюваності на ГРІ та грип. Всього за минулий тиждень захворіло 3987 осіб, з них 63% дітей. На минулому тижні зареєстровано дві смерті через ускладнення грипу.

Повідомляє Кіровоградський обласний лабораторний центр.

На четвертому тижні зареєстровано 2 летальних випадки у осіб з тяжкими гострими респіраторними інфекціями з лабораторно підтвердженням вірусу грипу А.

Епідемічна ситуація з грипу та ГРІ в області відносно спокійна. Показник захворюваності не перевищив значення епідпорогу та знаходиться на рівні: мінус 49,4% до епідпорогу (інт.пок. 412,42, епідпоріг 814,85).

В містах Олександрії, Кропивницькому, Світловодську, Знам’янці та на інших територіях епідпоріг не перевищений, його рівень становить від мінус 11,6% в м. Світловодську  до мінус 70,6% у Онуфрієвському районі. Разом з тим на 7-ми адмінтериторіях рівень захворюваності продовжує перевищувати значення епідпорогів відповідних територій (Бобринецький, Вільшанський, Долинський, Кіровоградський, Новгородківський,  Маловисківський, Світловодський райони).

Найвищий показник захворюваності – в Світловодському районі (973,0 на 100 тис.нас.), найнижчий – в Благовіщенському (92,83 на 100 тис.нас.). За минулий тиждень в області госпіталізовано 324 хворих, з них 70% діти та підлітки до 17 років.

У вірусологічній лабораторії обласного лабораторного центру на минулому тижні проведено 10 досліджень зразків матеріалу від хворих на ГРІ, лабораторно підтверджено три віруси грипу А (H3N2).

На минулому тижні вакциновано 7 мешканців області вакциною Ваксігрип (Франція). Всього з початку епідсезону на Кіровоградщині щеплено проти сезонного грипу — 3412 осіб, з них 16% дітей та 58% медичних працівників.

Фахівцями  обласного лабораторного центру забезпечено проведення постійного моніторингу епідемічної ситуації щодо захворюваності на ГРІ та грип (облік, звітність, аналіз, інформування обласної державної адміністрації, департаменту охорони здоров´я), проведення протиепідемічних заходів та лабораторну вірусологічну діагностику. Серед населення постійно проводиться  санітарно-освітня робота:  опубліковано матеріалів у місцевих засобах інформації – 11, випущено 870 листівок, пам’яток, інформаційних бюлетенів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар