32% житлових будинків у Кропивницькому потребують реконструкції

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Про підвищену активність кропивничан в утворенні об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та інші питання житлового господарства вчора, 17 січня, на звітній прес-конференції доповідав заступник міського голови Олександр Мосін.

Повідомляється на сайті міськради.

– Житлово-комунальне господарство – це одна з найважливіших галузей господарського комплексу міста, що забезпечує його життєдіяльність, – наголосив Олександр Мосін. – На сьогодні у комунальній власності територіальної громади міста перебуває 15 гуртожитків і 1406 житлові будинки, 32% яких потребують реконструкції.

За словами заступника міського голови, ціна утримання житлового фонду у 2016 році коштом міського бюджету склала понад 44 млн. грн. Найважливішими питаннями у житловому господарстві залишаються ремонти покрівель, робота ліфтів, благоустрій прибудинкових територій.

Минулого року на капітальний ремонт 47 покрівель з міського бюджету було виділено 16,3 млн. грн., ремонт виконано на 42 об’єктах і виготовлено 100% проектно-кошторисної документації. Ще на 5 об’єктах роботи планується завершити вже у новому будівельному сезоні. 16,5 млн. грн. було виділено на капітальний ремонт 38 об’єктів на прибудинкових територіях. Але чотири з них будуть завершені у 2017 році.

– Зовнішні та внутрішні електричні мережі – головний біль наших гуртожитків, – зазначив Олександр Мосін. – На сьогодні капітальний ремонт виконано у двох будинках за адресами: вул. Велика Перспективна, 9 та В’ячеслава Чорновола, 1В на суму 800 тис. грн. Ще в 14 житлових будинках було виконано капітальний ремонт інженерних мереж на загальну суму 3,6 млн. грн. Всі заплановані нами роботи виконані в повному обсязі.

Зі слів заступника міського голови у 2016 році було створено та повноцінно функціонує 47 ОСББ, в які об’єднались 68 житлові будинки. Для керівників міською владою активно проводилась просвітницька та консультативна робота з питань організації та діяльності об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Також було розроблено та рішенням виконавчого комітету прийнято Положення міжвідомчої комісії з влаштування індивідуального опалення в багатоповерхових будинках, затверджено її новий склад. Впорядковано протоколи засідань міжвідомчої комісії з влаштування індивідуального опалення в багатоповерхових будинках. Загалом за 2016 рік було надано 888 дозволів на від’єднання від мереж центрального теплопостачання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар