На Кіровоградщині школа-інтернат без жодного аукціону закупила продуктів майже на 1 млн грн

Ілюстрація dtkt.ua

Маловисківська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Кіровоградської обласної ради з порушенням норм Закону України «Про публічні закупівлі» підписала вчора, 12-го січня, два договори про закупівлю товарів на суму 740 та 206 тисяч гривень.

Про це стало відомо зі звітів про укладені договори опублікованих на сайті електронної системи публічних закупівель «ProZorro», пише центр медіарозслідувань “Прозоро”.

Згідно підписаних договорів підрядник, а ним виявився зареєстрований у Кропивницькому ФОП Пустовойт Станіслав Валентинович, зобов’язаний протягом 2017 року поставляти школі продукти харчування згідно складених закладом заявок.

мвш1 мвш2

Підписавши напряму договір та не провівши аукціон Маловисківська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Кіровоградської облради тим самим порушила п. 1, ст..2 Закону України «Про публічні закупівлі», а  саме тієї частини де йдеться про те, що Закон застосовується «…до замовників, за умови, що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, а робіт – 1,5 мільйона гривень».

Ні за телефоном, вказаним на сайті «ProZorro» як контактний для зв’язку з замовником, ні за номерами, що значаться на офіційному сайті навчального закладу зв’язати с представниками школи-інтернату не вдалось.

Сам Станіслав Пустовойт в телефонній розмові підтвердив факт підписання договору, зауваживши, що не знає чому саме школа-інтернат не проводила аукіцону.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар