Управління юстиції підписує меморандуми з ВНЗ Кіровоградщини

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Одним із наслідків реформування сфери реалізації правової освіти серед громадськості стала зміна методів роботи з вищими навчальними закладами. Таким чином, Міністерство юстиції України прагне максимально усунути  появу можливих корупційних ризиків.

У зв’язку з цим відтепер діяльність спеціалістів Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області буде полягати в проведенні правороз’яснювальної роботи серед населення, інформуванні громадян про права та свободи людини, правову політику держави та реалізації проектів, що стосуються правової освіти. Варто відзначити, що працівники обласного органу юстиції уже почали робити перші кроки у налагодженні ефективної роботи з керівництвом місцевих навчальних закладів.

Відтак учора, 4 січня, відбулося підписання меморандуму про співпрацю між першим заступником начальника Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Артемом Мамченком та заступником директора вищого навчального закладу Кіровоградського кооперативного коледжу економіки і права імені М. П. Сая Кіровоградської обласної спілки споживчих товариств Володимиром Панченком.

«Зважаючи на необхідність відмови від тенденції використання радянських методів контролю за діяльністю державних установ, організацій та навчальних закладів, важливою та нагальною залишається потреба у всебічній та плідній співпраці з правовиками, які готують майбутніх юристів, з метою обговорення актуальних питань. Зокрема йдеться про нюанси підготовки кадрів і можливості підвищення рівня правонавчальної та правороз’яснювальної культури», – наголосив Артем Мамченко.

У рамках співпраці передбачається обмін інформацією про наукову діяльність та результати наукових досліджень, проведення спільних науково-практичних заходів, реалізація проектів, надання консультацій та підготовки письмових висновків із питань застосування чинного законодавства України.

Під час зустрічі Володимир Панченко та Артем Мамченко домовилися вживати всі необхідні заходи для забезпечення ефективності ділових зв’язків, оскільки надання правороз’яснювальної роботи є дуже важливим для усіх верств громадськості. Окрім цього, було розглянуто можливість нівелювання стереотипного ставлення абітурієнтів до здобуття вищої освіти у містах-мільйонниках та демонстрації високого рівня навчального процесу у регіональних вищих навчальних закладах.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар