На Кіровоградщині поліція затримали серійного крадія автотранспорту

На Кіровоградщині поліцейські викрили громадянина у вчиненні чотирьох кримінальних правопорушень.

23-річний житель Добровеличківського району вчинив 3 незаконні заволодіння транспортними засобами та крадіжку. Чоловікові загрожує до 8 років перебування за ґратами.

Пригода сталася кілька місяців тому у Онуфріївці. Вранці 55-річний місцевий житель побачив, що з території його домоволодіння зник мікроавтобус «Citroen» та два скутери – моделі «Viper» та «Racer». Чоловік відразу звернувся за допомогою до поліції.

«Виїхавши на місце пригоди, правоохоронці знайшли автомагнітолу з викраденого мікроавтобуса потерпілого, яка була схована у кущах неподалік його двору, – розповідає начальник Онуфріївського відділення Олександрійського відділу поліції Віталій Кравцов. – Невдовзі, в результаті проведення оперативно-розшукових заходів, поліцейські знайшли один із скутерів пенсіонера. Транспортний засіб знаходився у будиночку на сусідній вулиці, який винаймав немісцевий робітник конюшні. Самого ж молодика ні у помешканні, ні за місцем роботи не було»

Дізнавшись, де правоохоронці знайшли скутер, потерпілий згадав, що нещодавно цей чоловік цікавився саме цим транспортним засобом та виявив бажання придбати його.

Працівники поліції продовжили розслідування, в ході якого з’ясували місцезнаходження викраденого мікроавтобуса, який підозрюваний віддав знайомому, що проживає в іншому районі області, в якості застави за позичені гроші. Також встановили, що другий скутер зловмисник продав своєму родичу з іншої області. Невдовзі поліцейським вдалося вийти і на слід підозрюваного, який, зрозумівши, що його розшукують, змінював місце проживання та роботи. Його затримали у Новоукраїнському районі Кіровоградщини, де він також працював на конюшні.

Наразі, зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом» та ч. 3 ст. 185 «Крадіжка». За ці дії йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 8 років

До речі, молодик вже має судимості за схожі злочини.

За матеріалами Онуфріївського відділення Олександрійського відділу поліції Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар