На Кіровоградщині, попри протести людей, хочуть закрити чергову сільську школу

Сьогодні, 20 грудня, у Кропивницькому відбулась прес-конференція представників батьківського комітету ЗОШ І-ІІ ступенів с. Хмельового Маловисківського району та громадських активістів села.

Сільська громада відстоює право на існування місцевої школи. І після низки мирних акції люди вдалися до перекриття траси державного значення, аби лише чиновники їх почули.

Читайте також: Школа на Кіровоградщині продовжує воювати за своє існування

«За більш ніж 3 місяці боротьби ми повернулися до того, з чого все починалось. Закриття школи – це цілеспрямоване знищення села. Жоден депутат не відгукнувся на наші прохання про допомогу. Районна рада звалює відповідальність на сільську раду. Завтра у нас відбудеться сесія, на яку винесене питання про передання приміщення школи на баланс сільради. Якщо це рішення приймуть, то, швидше за все, приміщення просто продадуть, адже коштів на його утримання у нас немає. У такому випадку, питання про закриття школи можна остаточно закривати», – запевняє голова батьківського комітету Хмелівської школи Леонід Назаренко.

DSC_0493

Леонід Назаренко стверджує, що половині села розповідають байки про те, що активісти хочуть закриття місцевого дитячого садка.

«Хтось цілеспрямовано веде наклеп. Нас обмовлюють, тому частина селян виступає за закриття нашої школи. Селян хочуть зіштовхнути лобами, завтра на сесії буде пекло» – говорить голова батьківського комітету.

Громадська активістка Зінаїда Шапошнікова пояснює, звідки беруться такі чутки:

«В мене є список батьків з підписами, які виступають за облаштування дитячого садка поряд зі школою, щоб в подальшому створити навчально-виховний комплекс. Але створення нового садка не означає, що потрібно закривати вже існуючий. У нас велике село, повинно бути 2 школи і 2 садка».

Леонід Назаренко наголошує, що питання створення НВК було обговорено із заступником голови ОДА Сергієм Коваленком під час останнього перекриття траси мешканцями Хмельового.

«Ми обговорили з Сергієм Коваленком ту ситуацію, яка сталася і заключили ряд домовленостей. Зі сторони влади не виконано жодної обіцянки. Є проблема з опаленням школи. Для цього потрібен новий котел, на який у нас не вистачає коштів», – бідкається представник батьківського комітету.

Попри всі перепони, активісти запевняють, що будуть до кінця відстоювати право дітей навчатись у рідній школі.

«Якщо депутати не приймуть позитивного рішення для наших дітей, ми підемо до вищих інстанції. Верховна Рада, Президент і, навіть, Європейський суд», – підсумував Леонід Назаренко.

DSC_0494 DSC_0496

Поширити:

Залишити коментар:

коментар