У Кропивницькому вперше провели  «антикорупційний квартирник»

Учора, 8 грудня, напередодні Міжнародного дня боротьби з корупцією, у Кропивницькому вперше відбувся «антикорупційний квартирник», який організували громадські активісти Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» за підтримки МФ «Відродження».

Спікери заходу – аналітик Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» Олена Дмитренко та журналіст-розслідувач Павло Лісниченко розповідали про роботу у системі публічних закупівель «Прозоро». Маючи ліцензію для користування у системі «Прозоро» спікери розповіли, як проводять моніторинг, виявляють незаконні і навіть корупційні схеми у проведенні закупівель. Крім цього, ознайомили присутніх із допоміжними ресурсами моніторингу – «Дозоро», «Портал 007».

– Оскільки ми маємо ліцензію на використання професійного модуля аналітики моніторингу проведення закупівель, відповідно, ми швидше виявляємо неправильність проведення тендерів чи оформлення договорів. Тож ми пропонуємо журналістам та громадським активістам об’єднатися і разом доводити наскільки ефективна робота бюджетників в системі «Прозоро», – наголосила Олена Дмитренко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар