Військовим на Кіровоградщині надано більше 4 тис. земельних ділянок

© peyart.com.tr

Від часу запровадження ініціативи Урядом на сьогодні у Кіровоградській області учасники АТО вже завершили процес оформлення у власність 4116 земельних ділянок.

Проекти землеустрою затверджені на ділянки загальною площею 7,6 тис. гектара. Найбільшу кількість земельних ділянок військовим надали у Новомиргородському (619 – площею 1,2 га), Кіровоградському (540 – площею 950 га), Новоукраїнському (245 – площею 472 га), Знам’янкому (211 – площею 375 га) районах.

Загалом в області учасники АТО та члени родин загиблих військовослужбовців отримали 7618 дозволів на розроблення проектів землеустрою для відведення землі. Після завершення процедури оформлення земельних ділянок військові отримають у власність землі загальною площею понад 14026 гектарів.

Найбільшу кількість дозволів на розроблення земельної документації отримали учасники АТО у Кіровоградському (895), Новомиргородському (829), Знам’янському (515), Олександрійському (482)  районах Кіровоградщини.

Довідково

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки, а також перелік зарезервованих земельних ділянок для учасників антитерористичної операції.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар