На Андріївських вечорницях кропивничанам влаштують кімнату ворожінь

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

13 грудня о 17.00 Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запрошує кропивничан приєднатися до святкування Андріївських вечорниць.

“Споконвіку в Україні на Андрія (Свято Андрія Первозваного вважається найбільшим передноворічним святом) проводять святкові вечорниці. Приміщення прикрашається вишиваними рушниками і дівочими віночками із стрічками, стіл – вишитою скатертиною, і, обов’язково, запалюються свічки. В цей вечір відбуваються різноманітні розваги: пісні, танці, кусання калити, святкова вечеря, а опівночі дівчата гадають, питають у Андрія про свою долю”, – розповідають організатори.

Мета заходу – організація змістовного сімейного дозвілля, популяризація народних традицій та звичаїв, сприяння духовному розвитку та патріотичному вихованню молоді.

На гостей чекають:

–     музичні та танцювальні виступи;

–     тематичні книжкові виставки;

–     народні ворожіння, гуляння та обряди;

–     тематичні майстер-класи;

–     виставки творчих робіт українського народного мистецтва;

–     частування українськими народними стравами;

Гості свята зможуть відвідати «Кімнату ворожінь» або «Хатинку-майстерні», де будуть проходити майстер-класи; заглянувши до локації «Народні забави», погратися у різноманітні ігри або переглянути кінострічки у «Новорічному кінозалі».

Опісля «народних гулянь» у всіх учасників заходу буде можливість переглянути концертну програму та посмакувати українськими народними стравами.

Протягом свята, в рамках благодійної новорічної акції «Привітаймо воїнів разом!», буде діяти виставка-розпродаж на підтримку бійців, що знаходяться в зоні АТО.

Партнери заходу – Управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської ОДА, УДЮТ «Січ», Молодіжна громадська організація ТІМО «Відкриті двері», Соборний храм Благовіщення Пресвятої Богородиці.

андріївскі вечорниці (1)

Час та дата проведення заходу може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва.

тел. 0954712767 – Букач Тетяна Станіславівна – завідувач сектором соціокультурної діяльності;

0505699007 – Корінь Христина Володимирівна – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності

Адреса: вул. Декабристів 6\15, тел. 22-66-01. Сайт: http://www.lib.kr.ua. Працюємо з 9.00 до 18.00  щоденно, вихідний – субота.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар