Через грип та ГРВІ у Онуфріївському районі зупинили навчальний процес у дитсадку та двох школах

У одному дитсадку і двох школах Онуфріївського району через підвищення рівня захворюваності дітей призупинили навчальний процес.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

У в зв’язку з відсутністю більше 20% дітей прийнято рішення про призупинення навчально-виховного процесу в навчальних закладах Онуфріївського району: Камбурліївський ДНЗ «Топольок» – з 29.11 по 02.12, НВК «Попівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» – з 22.11 по 02.12, Успенська ЗШ І-ІІІ ступенів – з 30.11 по 11.12 ц.р.

На 24.11.2016 епідемічний поріг перевищено в м. Світловодську – показник захворюваності склав 668,43 при епідпорозі 604,4. Управлінням Держпродспоживслужби в м. Світловодську підготовлено та направлено листи керівникам лікувально-профілактичних закладів, шкіл-інтернатів та управлінню освіти щодо вжиття протиепідемічних заходів.

У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації з грипу та ГРВІ на території України та області Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області інформує про вжиття запобіжних заходів щодо ускладнення цієї ситуації. Нагадуємо, що в період епідемічного підйому захворюваності на грип та ГРІ заклади освіти повинні:

– обмежити проведення спортивних, культурно-масових та інших заходів (відвідування виставок, музеїв тощо);

– чітко дотримуватись повітряно-теплового режиму;

– регулярно провітрювати приміщення;

– припинити переведення з групи в групу дітей, первинний прийом дітей до дошкільних навчальних закладів та установ з цілодобовим режимом перебування;

– проводити дезінфекцію столового посуду та іграшок, а також вологе прибирання та дезінфекцію приміщень в кінці робочого дня або зміни (при двозмінній організації навчального процесу) дезінфекційними засобами, що дозволені законодавством до застосування;

– проводити в дошкільних навчальних закладах знезараження повітряного середовища приміщень за допомогою бактерицидних ламп за відсутності дітей протягом 30 хвилин з наступним провітрюванням;

– своєчасно виявляти та ізолювати хворих на грип та ГРВІ або з підозрою на захворювання;

– забезпечити інформування місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з метою прийняття ними рішення про призупинення навчально-виховного процесу за відсутності 20% від загальної кількості учнів (дітей) з причини захворювання на грип та ГРІ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар