Зупинки громадського транспорту у Кропивницькому: хто відповідає за їхній ремонт?

Віддалений район міста, о 9:00 треба бути на роботі у центрі – кожен день середньостатистичного кропивничанина починається із зупинки громадського транспорту. А що робити, якщо зупинка навпроти вашого будинку от-от впаде на голову?

До редакції Першої електронної звернулася кропивничанка Валентина, яка розповіла про зупинку неподалік центру міста, яка знаходиться в аварійному стані:

«Одного ранку я помітила, що зупинка, де я завжди чекаю автобус, дивно хитається – виникає відчуття крісла-качалки. Помітивши це, я пильно оглянула зупинку і побачила, що на одній із її частин зрізана опора. «Дах» тримається тільки на передніх опорах».

Аби з’ясувати, до кого можна буде звертатися у таких випадках Перша електронна звернулась за коментарем в управління житлово-комунального господарства міської ради Кропивницького.

Не всі зупинки у Кропивницькому “належать” міськраді

У межах нашого міста немає єдиної організації, яка б утримувала в належному стані всі зупинки. Наприклад, не всі зупинки знаходять на балансі комунального підприємства. Зупинка, про яку Першій електронній розповідала кропивничанка Валентина, не належить міськраді.

«ЖКГ відповідає тільки за комунальні, – пояснив спеціаліст відділу будівництва та благоустою Іван і додав, – На даний час головним управлінням ЖКГ та управлінням розвитку транспорту та зв’язку ведуться роботи з інвентаризації зупинок громадського транспорту у Кропивницькому».

«Свої» зупинки міськрада регулярно контролює та виділяє кошти на їхнє утримання. За словами спеціаліста управління, цього року галузевими програмами розвитку ЖКГ було виділено 190 тисяч на встановлення та ремонт зупинок громадського транспорту:

«На сьогодні встановили 9 зупинок на вулицях: Київська, перехрестя Вокзальної (кол. Жовтневої революції), вул. Бобринецький шлях (кол. 40-річчя Перемоги), Нижня П’ятихатська, Чайковського, Паученка Архітектора (кол. Леніна), ЖД вокзалі, біля “Велмарту”, по вул. Жадова. Ще плануємо встановити дві зупинки на розі вулиць Київської та Вокзальної. Це все зі встановленням та утриманням».

Минулого року на ремонт та утримання зупинок також виділялися кошти:

«На мікрорайоні Балашівка встановили 2 зупинки. Ще 2 нові зупинки з’явилися по вул. Костромській. Було відремонтовано зупинки також на вулицях: Київській, Валентини Терешкової, Ушакова (3 шт), Євгена Маланюка, Євгена Тельнова (кол. просп. Правди) (2 шт), Героїв України, Володимира Винниченка, Василя Нікітіна (кол. Червонозорівська), Олександрійська».

Куди звертатися, якщо зупинка загрожує життю?

«Якщо виникли проблеми з зупинкою, звертатися можна до «Кіровоград-Універсал 2005″ за телефоном 33-13-83. Заявки приймаються з 8:00 до 16:00», – каже Іван.

Оперативність розгляду поданих заявок і, відповідно, час ремонту зупинки залежить від фінансування. Розгляд заявок буде проводити балансоутримувач.

За словами спеціаліста управління, після отримання заявки, зупинку буде обстежено та усунуто виявлені недоліки.

Управління «рахує свої зупинки»

Аби правильно розрахувати необхідні кошти для утримання зупинок, управління проводить у місті інвентаризацію.

«До кінця року хочемо провести фото/відео фіксацію, щоб чітко розуміти, скільки потрібно коштів на їхнє утримання», – каже Іван.

За допомогою інвентаризації управління буде чітко бачити, для ремонту яких зупинок треба передбачити кошти.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар