У Кропивницькому почнуть формувати умови конкурсу проектів пам‘ятника Героям Майдану

Сьогодні, 29 листопада, у міській раді Кропивницького відбулось друге засідання „круглого столу” щодо визначення концепції реконструкції площі Героїв Майдану та пам‘ятного знаку.

Активісти та фахівці зійшлися на тому, що варто починати працювати над створенням конкретного переліку умов майбутнього конкурсу проектів реконструкції центральної площі та створення пам‘ятника Героям Майдану.

Зі своїми попередніми напрацюваннями на “круглий стіл” прийшов представник Кіровоградської обласної спілки архітекторів України Юрій Пенязь. На його переконання, перед тим, як оголошувати конкурс, потрібно визначити його чіткі умови та завдання. Для цього, на думку архітектора, потрібно зібрати думки всіх активістів, які мають свої пропозиції, і спільно, виокремити всі об’єднуючі фактори у чіткі вимоги до майбутнього пам’ятника.

“Усі різнополюсні думки щодо розміщення пам’ятника Героям Майдану треба зібрати, виписати їх і відпрацювати. Ми маємо взяти на себе відповідальність, яку думку викинути, яку залишити”, – зазначив Юрій Пенязь.

15231458_1178878545521126_580379652_o

На переконання архітектора, лише провівши тривалу ґрунтовну роботу по збору всіх думок і виокремленню найконструктивніших пропозицій, можливо приступити до формування конкретних умов конкурсу проектів реконструкції площі та зведення пам’ятника.

Учасник Євромайдану, громадський активіст та журналіст Валерій Лебідь погодився з тим, що потрібно починати роботу над оголошенням конкурсу, але наголосив, що він має бути не плачущим.

“Це не має бути пам’ятник Небесній Сотні – це буде гордий пам’ятник Героям Майдану”, – зауважив він.

Активісти та архітектори єдині у думці, що цей меморіал має бути на центральній площі, а де саме – зі сторони вул. Чміленка, чи посередині площі – вирішить громада.

У результаті обговорення, учасники “круглого столу” вирішили налагодити тісну комунікацію, і приступити до писмового викладення умов майбутнього конкурсу.

15302526_1178878618854452_563744445_o

Поширити:

Залишити коментар:

коментар