У Кропивницькому презентують російськомовний переклад книги “Криваві землі: Європа між Гітлером та Сталіним”

У четвер, 8 грудня, о 17.00 у відділі мистецтв бібліотеки ім. Чижевського  відбудеться презентація російськомовного видання світового бестселера “Криваві землі: Європа між Гітлером та Сталіним” у перекладі Лукії Зурнаджи.

Книга видана за підтримки Посольства США в Україні у видавництві “Дуліби”.  Про це повідомляє “Утренний город”.

Книга присвячена трагічним сторінкам в історії Східної Європи: український Голодомор, сталінські масові екзекуції, депортації та вбивства поляків, навмисне морення голодом радянських військовополонених, Голокост, розстріли німцями цивільного населення в ході антипартизанських операцій, післявоєнні етнічні чистки…

Дві тоталітарні системи здійснювали однакові злочини в один і той же час, в одних і тих же місцях, сприяючи один одному і підбурюючи один одного.

«Криваві землі» отримали 9 перших премій у різних номінаціях, були названі «книгою року» за результатами дванадцяти літературних списків. Вона миттєво стала світовим бестселером, пережила 29 видань 26 мовами світу. Книга вже була презентована в  Дружківці, Костянтинівці, Краматорську Донецької області, у Маріуполі, Полтаві, Запоріжжі, Одесі, Чернігові, Ніжині, Вінниці та інших містах.

Основна мета цього видавничого та просвітницького проекту – поширення серед російськомовного населення України та поза її межами науково-історичної інформації про два злочинні режими.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар