Кількість рейдерських атак на Кіровоградщині суттєво завищена

У засобах масової інформації прозвучала інформація про те, що кількість рейдерських атак на сільськогосподарські підприємства Кіровоградщини досягнула показника у 3 тисячі, в той час як офіційна статистика говорить про значно меншу кількість випадків.

З такою заявою виступив головний прокурор Кіровоградської області Анатолій Коваленко. Він відмітив, що реальна ситуація кардинально відрізняється від тої, яку подають політичні діячі:

«Деякі політики, з метою нарощування власної популярності, спекулюють громадською думкою та через ЗМІ публікують ні чим не підтверджені свідчення щодо кількості рейдерських атак на сільськогосподарські підприємства Кіровоградщини. Ними розтиражована цифра у 3 тисячі атак. Однак, згідно офіційної статистики, за останні 3 роки надійшло всього 179 заяв, щодо порушення законодавства в сфері земельних відносин».

Впродовж поточного року факти рейдерських захоплень земель мали місце у Маловисківському, Бобринецькому та Вільшанському районах.

«В основі переважної більшості атак лежить не суто груба фізична сила, а маніпуляції з необґрунтованими документами, рішеннями судів та зловживанням слабкими місцями законодавства», – коментує Анатолій Коваленко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар