Влада Кропивницького активізує боротьбу зі стихійною торгівлею

Ілюстративне фото

Сьогодні, 28 листопада під час апаратної наради міський голова Кропивницького Андрій Райкович доручив управлінню розвитку торгівлі та побутового обслуговування активізувати роботу по боротьбі зі стихійною торгівлею.

Про це повідомляє сайт міської ради.

Очільник міста наполегливо звернувся до правоохоронних органів з проханням надавати місту в цьому активну допомогу.

“Ми домовлялися, що для того, аби товар у незаконних торговельників можна було вилучати, його прийматимуть на тимчасове зберігання на ринках. Чому адміністрації ринків відмовляються це робити? – поставив запитання перед профільним управлінням міський голова”.

Начальник управління Сергій Гобровський відповів, що на Центральному ринку уже надано такий холодильник, однак досить аморфно поводиться поліція, без якої вилучати товар муніципальний патруль в мешканців не має права. Останній приклад – минулого тижня поліцейські лише раз взяли участь у рейдах муніципального патруля, причому склали лише один протокол на торговельника.

“Тоді із поліцією треба розмовляти інакше, – підкреслив Андрій Райкович. – Ми часто ідемо їй назустріч у фінансовому плані, всіляко допомогаємо. Однак якщо поліція у відповідь не захоче допомогати нам, тоді і ми чининитемо так само. Я розумію, що це – велика соціальна проблема, що вирішити її непросто і що вона актуальна для всіх міст. Але зі стихійною торгівлею все одно крок за кроком слід боротися. Адже це – і антисанітарія, безпека для здоров’я людей, і захаращення тротуарної частини, і втрати надходжень до бюджету”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар