Міськрада Кропивницького просить поліцію відкрити кримінальне провадження за фактом обвалу будинку

У Кропивницькому комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника міського голови Олександра Мосіна, яка зібралась сьогодні зранку через обвал житлового будинку, доручила юридичному управлінню міської ради звернутися до Національної поліції щодо відкриття кримінального провадження за фактом обвалу фасадної частини будинку.

Про це повідомляє офіційний сайт КМР.

Нагадаємо, сьогодні вночі, 24 листопада, у Кропивницькому по вул. Тараса Карпи, 51 обвалився житловий будинок. Єдина мешканка цього старого будинку дивом уникнула загибелі. Орієнтовною причиною руйнування фасадної стіни, за інформацією рятувальників та поліції, стало проведення ремонтних робіт на цокольному поверсі.

Комісія визначила ситуацію, як надзвичайну подію об’єктового рівня.

За інформацією начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергія Коваленка, руйнація будинку могла статися внаслідок будівельних робіт, які проводилися в підвальному приміщенні його власником. Точну інформацію дасть експертиза, яку проведуть спеціалісти пректного інституту.

Станом на ранок 24 листопада, територія навколо зруйнованого будинку огороджена, теплопостачання до його помешкань перекрите, електромережі і газопровід не постраждали. Особовий склад аварійно – рятувального загону прибрав цеглу із проїжджої частини дороги, поліція охороняє територію.
Олександр Мосін доручив управлінню НС та ЦЗН опрацювати питання надання постраждалим мешканцям тимчасового житла на період відновлення будинку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар