У Кропивницькому грабіжник напав на 87-річну пенсіонерку

У Кропивницькому працівники поліції затримали підозрюваного у розбійному нападі на пенсіонерку.

Раніше судимий уродженець сусідньої держави проник до помешкання 87-річної місцевої жительки, зв’язав їй руки та, погрожуючи розправою, заволодів грошовими коштами у сумі 2 тисячі гривень. За вчинене зловмиснику загрожує до 12 років ув’язнення.

Пригода сталася опівдні. У той час, як потерпіла поралась на подвір’ї, зловмисник переліз через паркан, обійшов будинок та проник всередину. Потрапивши до помешкання, чоловік розпочав пошуки цінних речей. У цей момент до будинку зайшла господиня і побачила незнайомця.

Нападник наніс пенсіонерці кілька ударів по голові та почав душити. Потім знайшов мотузку й зв’язав їй руки. Після того, як зловмисник почав погрожувати спалити будинок, наляканій літній жінці довелося віддати свої скромні заощадження.

Заволодівши грошовими коштами у сумі 2 тисяч гривень та прихопивши із собою електроінструменти, розбійник утік.

Як тільки потерпілій вдалося самостійно звільнитися від мотузок, вона відразу ж зателефонувала та повідомила про те, що сталося, родичці, яка й викликала поліцію.

«Правоохоронці встановили особу зловмисника, причетного до розбійного нападу та затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, – повідомив т.в.о. начальника Кіровоградського відділу поліції Дмитро Авдієнко. – Ним виявився 35-річний раніше судимий за майнові злочини громадянин. Особі оголошено про підозру у вчинені кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України, санкцією якої передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років. Вирішується питання про обрання стосовно зловмисника міри запобіжного заходу».

Правоохоронці не виключають, що підозрюваний може бути причетним ще до низки кримінальних правопорушень на території обласного центру. Тривають слідчі дії.

За матеріалами Кіровоградського відділу поліції Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар