Прокуратура виявила ряд порушень під час перевірки у в’язниць Кіровоградщини

Прокуратура Кіровоградської області спільно з представниками Генеральної прокуратури перевірили місця несвободи. Перевіряючими було виявлено ряд порушень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Прокуратурою області за участі працівників Генеральної прокуратури України перевірено стан дотримання вимог законодавства при здійсненні оперативно-розшукової діяльності та протидії злочинності, а також режимних вимог у слідчих ізоляторах та установах виконання покарань Державної кримінально-виконавчої служби України в Кіровоградській області.

Встановлено, що у зазначених установах не забезпечено належного режиму тримання затриманих, ув’язнених та засуджених, допускалися численні порушення закону при організації нагляду та контролю за їх поведінкою.

Зафіксовано непоодинокі порушення вимог нормативних актів щодо порядку поміщення до установ, роздільного тримання різних категорій в’язнів, строків їх тримання тощо.

Допускаються грубі порушення при формуванні документів на засуджених при підготовці відповідних подань до суду для застосування умовно-дострокового звільнення. Крім того, прокуратурою встановлено наявність порушень при здійсненні підрозділами ДКВСУ в області оперативно-розшукової діяльності та протидії злочинності.

Загалом, за результатами перевірки внесено 6 вказівок, за результатами розгляду частини з яких 4 особи вже притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар