На Кіровоградщині школа отримала більше 5 млн грн на реконструкцію

У рамках реконструкції Подорожненської школи (Світловодський район) заплановано повністю замінити покрівлю шкільної будівлі, внутрішню систему опалення, утеплити зовнішні фасади та провести заміну вікон на енергозберігаючі склопакети.

Про це повідомляє сайт КОДА.

Загальна вартість ремонтних робіт складає 5,4 млн грн, у тому числі 4,7 млн грн за рахунок субвенції з державного бюджету на здійснення заходів соціально-економічного розвитку територій.

Окрім зазначених коштів, за рахунок районного та сільського бюджетів на капітальний ремонт навчального закладу профінансовано 615,7 тис. грн.

Жителі Подорожненської громади схвально оцінюють заходи місцевої влади, спрямовані на відновлення навчального закладу, адже за відсутності нормальних умов для навчання, багато батьків змушені відправляти своїх дітей до інших шкіл у сусідньому Світловодську. Проте вони виявляють бажання, щоб по завершенні капітального ремонту, їхні діти продовжили навчання у рідному селі.

На сьогодні у Подорожненському навчально-виховному комплексі “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад” навчається більше 100 учнів, 10 з яких довозяться на навчання шкільним автобусом із сусіднього села Нагірного. А у дитячому садочку, який також входить до складу НВК, виховується 20 дітей дошкільного віку.

“Зважаючи на важливість цього питання, ми звернулися до народних депутатів України від Кіровоградщини, аби вони через фонд соціально-економічного розвитку територій посприяти нам у реалізації цього важливого проекту. Було прийняте позитивне рішення, і школа буде відремонтована, – наголосив голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар