Сергій Кузьменко проінспектував проблемну дорогу

Фото www.kr-admin.gov.ua
Вчора, 16 листопада, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко ознайомлювався з ремонтними роботами, що проводяться на ділянці автомобільної дороги загального користування Н-08 (Недогарки-Світловодськ). До кінця поточного року на цій ділянці планується завершити усі підготовчі роботи та покласти до 3 кілометрів крупнозернистого асфальту.

Як повідомляє сайт Кіровоградської ОДА, наразі, проведено зняття ушкодженого асфальту на 1,5 кілометрах ділянки цієї дороги. При цьому витрачено коштів у сумі близько 300 тисяч гривень. Загальна ж вартість проекту становить більше 28,6 мільйонів гривень.
“На території області ремонт доріг проводиться за кошти державного бюджету та за рахунок кредитних ресурсів. Ділянка дороги протяжністю 5,3 км, що проходить по Світловодській дамбі буде капітально відремонтована саме за рахунок кредитних коштів. Ще один проект, який ми також реалізуємо за рахунок кредитних коштів – це добудова об’їзної дороги навколо Знам’янки, – зазначив Сергій Кузьменко. За словами голови облдержадміністрації, підрядники вже розпочали відповідні підготовчі роботи за власні кошти”.
Голова облдержадміністрації наголосив, що проведення робіт вже не на часі.
“Враховуючи, що на дворі листопад і погодні умови не є сприятливими для проведення дорожніх робіт, нами робиться все, щоб навесні наступного року покласти фінішний шар асфальтобетону, після чого вони матимуть термін гарантії не менше 10 років”, – відзначив Сергій Кузьменко.
Перед підрядниками голова облдержадміністрації також поставив завдання – забезпечити на дорогах, що ремонтуються, безпечний проїзд автотранспорту у зимовий період.
Фото www.kr-admin.gov.ua
Фото www.kr-admin.gov.ua
Очільник області висловив сподівання, що у наступному році державне фінансування на ремонт доріг Кіровоградщини буде значно збільшене, адже загалом по державі на поточний, середній і капітальний ремонт доріг заплановано спрямувати чималу суму – 16 мільярдів гривень. Це вдвічі більша цифра, порівняно з тими коштами, що були виділені державою на дорожні роботи у нинішньому році. З цієї суми Кіровоградщина отримала на ремонт державних доріг більше 200 млн. грн.
Серед першочергових дорожніх об’єктів області, на ремонт яких у наступному році будуть спрямовані державні кошти, Сергій Кузьменко назвав Стрийський напрямок (відрізок дороги Кропивницький – Умань), Кропивницький – Кривий Ріг, Олександрія – Полтава та Знамянка – Луганськ – Ізварине.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар