Для українського кінематографу у Кропивницькому є лише “непопулярні” сеанси

Із 17 листопада у кінотеатрі “Портал” показуватимуть український фільм “Гніздо горлиці”. Єдиний сеанс, який ітиме у Кропивницькому, денний – о 14.50.

Гніздо Горлиці“Гніздо горлиці” – український повнометражний фільм про проблему еміграції, коли українські жінки їдуть на заробітки за кордон, Режисер стрічки Тарас Ткаченко. Зйомки відбувалися здебільшого у місті Чернівці та його околицях, на Буковині.

Фільм вийшов у прокат ще 10 листопада. У Кропивницький “Гніздо горлиці” приїде із тижневою затримкою – 17 листопада. Затримку і час сеансу директор кінотеатру “Портал” Михайло Бєжан пояснює тим, що репертуарний план у нього був заздалегідь спланований.

“Із великими труднощами вдалося розмістити в репертуарний план фільм “Гніздо горліці”. Заздалегідь приносимо свої вибачення за, можливо, не зручний час трансляції (14:50), інакше – ніяк. Всім приємного перегляду, гарного настрою. Квитки можна придбати заздалегідь, в касі кінотетру “Портал””, – написав Михайло Бєжан на сторінці у Фейсбук.

Жодна прем’єра, яку показують у кінотеатрі “Портал”, не показується у такий незручний для відвідувачів час. Це стосується лише тих фільмів, які йдуть не перший прокатний тиждень.

план порталу

Нагадаємо, проблеми з показом українського фільму в Кропивницькому виникають не вперше. У 2013 році кінотеатр “Портал” відмовився брати у прокат “Тіні не забутих предків” режисера Любомира Левицького. Тоді кропивницька активістка Надія Паливода відвоювала право на трансляцію українського кіно у Кропивницькому. Але сеанс також призначили денний – о 14. 40.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар