У Кропивницькому відкрили міжнародну агропромислову виставку

Сьогодні, 29 вересня, у Кропивницькому відбулося відкриття міжнародної агропромислової виставки «AgroExpo».


«AgroExpo» – найбільша агропромислова виставка в Україні. З кожним роком виставка набирає обертів. Цьогоріч вона працює у статусі міжнародної.

«Буквально за кілька років виставка зросла у 6 разів. Сьогодні перед державою, як і сільськогосподарською галуззю, постало безліч викликів. Ми дуже багато працюємо для того, щоб ті зміни, які відбуваються, були продуктивними, щоб вони не відбувалися в карколомний спосіб, щоб кожен учасник ринку відчував впевненість у завтрашньому дні. А завтрашній день – це не тільки його особиста праця, а й ті обставини й умови, у яких він працює.

Суттєва частина агропромислового потенціалу була втрачена за часи незалежності, але мені хочеться, щоб ми швидкими темпами його відновили, оскільки передумови для цього є», – розповів під час урочистого відкриття виставки Тарас Кутовий, міністр аграрної політики та продовольства України.

DSC_0201

«Мати конкурентно спроможну продукцію сільського господарства – це головна мета організації цієї виставки», – прокоментував  відкриття «AgroExpo» голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко.

У виставці взяли участь більше 600 кампаній, серед яких відомі світові виробники та провідні вітчизняні підприємства. Виставкова площа цього року складає 86 тисяч квадратних метрів.

Цьогоріч на «AgroExpo» представлені такі галузі промисловості як рослинництво, техніка та технології, транспорт та спецтехніка, будівництво та енергозабезпечення, екологія та переробка відходів, лісове та присадибне господарство і вперше – тваринництво.

DSC_0128

DSC_0153

DSC_0129 DSC_0131 DSC_0134 DSC_0227

Поширити:

Залишити коментар:

коментар