Майже 5 млн грн у Світловодську піде на реконструкцію інфекційного відділення

Управління житлово-комунального господарства Світловодського міськвиконкому Кіровоградської області 21-го вересня акцептувало цінову пропозицію ТОВ «Кіровограджилстрой» на реконструкцію інфекційного відділення Світловодської ЦРЛ по вул. Павлова, 16.

Про це йдеться у Віснику державних закупівель – пише центр медіарозслідувань “Прозоро”.

За свою роботу фірма запросила 4,75 млн грн, що на 598 тис. грн дорожче за найвигіднішу пропозицію на тендері.

Згідно тендерної документації фірма-переможець зобов’язується до кінця 2016 року провести реконструкцію приміщення інфекційного відділення Світловодської центральної районної лікарні, у тому числі заміну сантехніки, системи опалення, покрівлі, монтаж системи протипожежного захисту та виконання інших видів робіт. Єдиним критерієм визначення переможця торгів є ціна пропозиції.

Найдешевшу пропозицію – 4,15 млн грн на даних торгах запропонувало ПП «Тайга і К», котра, однак, згідно протоколу №38 засідання комітету з конкурсних торгів від 20.09.16 р., була відхилена. Підставою для даного рішення стали помилки допущенні фірмою при формуванні пакету документів до тендеру. Проти прийняття подібного рішення виступила лише секретар конкурсного комітету Філософова Наталія Миколаївна – спеціаліст І категорії Управління житлово-комунального господарства виконавчого  комітету  Світловодської  міськради. Крім того Наталія Філософова озвучила під час засідання й ряд помилок котрі були допущені ТОВ «Кіровограджилстрой», однак на думку голови  конкурсного  комітету, в.о.  начальника  Управління  ЖКХ виконкому  Світловодської  міськради Віктора Васильовича Боровського, усі вони відносяться до числа «формальних». Підтримали голову й інші члени комітету.

Серед інших у тендері взяли участь ПП «Аква-Україна-Сервіс» з пропозицією 4,67 млн грн. Фірма належить Любові Єременко, чий чоловік, Сергій Єременко, свого часу працював заступником міського голови Світловодська з комунальних питань та був депутатом місцевої ради, а нині займає посаду директора фірми.

Також до участі в торгах було допущено ТОВ «Норд», екс-депутата-регіонал Світловодської міськради Володимира Вовченко та його сім’ї, з пропозицією 5,27 млн грн, а також ТОВ «ВАТ ОЛІМП», ще одного екс-депутата, тільки вже від «Батьківщини» Сергія Волохова та кропивницького бізнесмена Людмили Янгузової. За свої послуги ТОВ «ВАТ ОЛІМП» просило 5,17 млн. грн..

Фінансово найвигідніша, однак викинута з тендеру фірма, ПП «Тайга і К» належить Ващенко Нелі Дмитрівні – помічниці депутата ВР 4 скликання Геннадія Руденка. Окрім вказаної фірми Нелі Ващенко також належить ПП «Тайка-Авто».

Потенційний переможець тендеру ТОВ «Кіровограджилстрой», як ми вже неодноразово писали, наразі належить Людмилі Бичехвіст, яка у 2010-му році балотувалась у депутати Кіровської районної в місті ради від політичної партії «Єдиний центр». Ще наприкінці минулого року підприємство належало Олексію Бондаренко та бізнесмену Петру Ларжевському, екс-кандидату на крісло депутата облради від БПП «Солідарність», якого окрім цієї фірми з Людмилою Бичехвіст пов’язує спільний бізнес – ТОВ «Данкор». Крім того у 2010-му Ларжевський, як і Бичехвіст, був кандидатом від «Єдиного центру», однак балотувався до міської ради тоді ще Кіровограда.

Договір на реконструкцію інфекційного відділення Світловодської ЦРЛ з переможцем тендеру має бути підписано до 10-го жовтня.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар