Працюючі студенти Кропивницького мають право на пільгу при оподаткуванні зарплати

Працюючі студенти Кропивницького мають право на пільгу при оподаткуванні зарплати, якщо її розмір не перевищує 1930 гривень.

Про це інформує Головне управління ДФС у Кіровоградській області. 

Відповідно до підпункту 169.1.3 пункту 169.1 статті 169 Податкового кодексу України працюючий студент має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги у розмірі 150 відсотків суми пільги, яка визначена п.п. 169.1 ст. 169 Кодексу (у 2016 році це становить 1033 грн. 50 коп.) при умові, що розмір його заробітної плати на місяць не перевищує 1930 гривень.

Втім, якщо студент отримує стипендію з бюджету, то податкова соціальна пільга до заробітної плати такого платника податку не застосовується (підпункт 169.2.3 пункту 169.2 статті 169 Кодексу).

Отже, студент, який не отримує бюджетну стипендію або отримує спонсорську стипендію та одночасно з навчанням працює та одержує заробітну плату, має право на застосування податкової соціальної пільги у розмірі 150 відсотків від загальної пільги при умові, що розмір його заробітної плати на місяць не перевищує 1930 гривень.

Для того, щоб скористатися правом на підвищену пільгу, працівнику-студенту слід надати працедавцю заяву, до якої додати довідку з навчального закладу про те, що він там навчається та не одержує стипендію з бюджету.

Надання «студентської» пільги зупиняється з місяця, що настає за місяцем, в якому працівник отримає диплом про здобуття освіти.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар