Бюджет Кіровограда у першій половині 2016 року: скільки і куди

В умовах започаткованої у 2015 році бюджетної і податкової реформ значно зросли надходження до міського бюджету міста Кіровограда. Таку інформацію сьогодні, 11 липня, під час апаратної наради у Кіровоградській міськраді озвучила керівниця фінансового управління міськради Любов Бочкова.

Також вона оприлюднила детальний звіт про виконання міського бюджету м. Кіровограда за перше півріччя 2016 року, який редакція Першої електронної газети подає без змін, у повному обсязі.

За перше півріччя 2016 року до міського бюджету надійшло 893,6 млн.грн, що на  54,1 % більше надходжень за перше півріччя  2015 року, з них:

 – податкових та неподаткових надходжень залучено 369,0 млн.грн, зростання на 55,6 %.

Найбільшу питому вагу у податкових надходженнях займають чотири податки,  а саме:

  • податок на доходи фізичних осіб – 217,5 млн.грн (зростання на 55,2%);
  • акцизний податок – 47,5 млн.грн (зростання на 66,4 %);
  • єдиний податок – 43,7 млн.грн  (зростання на 50,1 %);
  • плата за землю – 43,9 млн.грн (зростання на 64,4 %), у тому числі орендна плата за землю – 28,7 млн.грн (зростання у 1,5 рази), земельний податок – 15,3 млн.грн (зростання у 2,1 рази).

Також, у 1,5 рази зросли субвенції з державного бюджету, яких надійшло 524,6 млн.грн, з них:

  • освітня субвенція на утримання загальноосвітніх закладів – 109,0 млн.грн (зростання на 9,4 %);
  • медична субвенція – 79,6 млн.грн (на рівні минулого року);
  • субвенції на виконання державних програм соціального захисту населення (надання допомог, пільг та субсидій) – 333,7 млн.грн, обсяг яких порівняно з відповідним періодом минулого року зріс        у 2 рази, у зв’язку із збільшенням фінансування субсидій на оплату житлово-комунальних послуг та допомог сім’ям з дітьми.

щоб детальніше переглянути інфографіку – розкривайте на повний екран

Протягом першого півріччя видатки міського бюджету проведені в сумі 805,1 млн.грн, що більше факту відповідного періоду минулого року майже на 44,2 %:

На утримання закладів освіти направлено 237,3 млн.грн., з них:

  • на загальноосвітні заклади за рахунок освітньої субвенції 108,5 млн.грн та додатково за рахунок міського бюджету виділено – 22,1 млн.грн на
    – заробітну плату – 7,1 млн.грн;
    – безкоштовне харчування учнів 1-4 класів – 4,1 млн.грн;
    – енергоносії – 5,4 млн.грн;
    – капітальні ремонти установ освіти – 5,5 млн.грн.
  • на утримання дошкільних та інших закладів – 78,9 млн.грн
  • та вперше в 2016 році на утримання професійно-технічних закладів спрямовано 27,8 млн.грн.

На утримання 14 лікувально-профілактичних закладів міста спрямовано 87,8 млн.грн, з них:

  • за рахунок медичної субвенції 76,9 млн.грн,
  • цільові видатки на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет – 3,6 млн.грн
  • та додатково з міського бюджету спрямовано 7,3 млн.грн на
    -безкоштовна вакцинація дітей, проведення медоглядів пільгових категорій населення, лікування учасників АТО – 0,8 млн.грн;
    -безоплатний та пільговий відпуск лікарських засобів – 0,8 млн.грн;
    -харчування учасників АТО – 53,3 тис.грн,
    -заохочення лікарів-інтернів та молодих спеціалістів – 0,5 млн.грн
    -капітальні ремонти лікувальних закладів та придбання медобладнання –  5,2 млн.грн.

На утримання установ культури спрямовано 19,3 млн.грн, на утримання дитячо-юнацьких спортивних шкіл та проведення заходів з фізичної культури та спорту – 6,0 млн.грн.

На соціальний захист населення протягом першого півріччя спрямовано майже 7,0 млн.грн, у тому числі:

на виконання Комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції в східних областях України та членів їх сімей – мешканців міста Кіровограда – 2,0 млн.грн, на реалізацію програми соціального захисту та соціальної підтримки окремих категорій населення міста Кіровограда 1,3 млн.грн, з них на надання матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам міста, інвалідам та ветеранам війни до свят та вдовам померлих чорнобильців і ліквідаторам наслідків на Чорнобильській АЕС  – 1,1 млн.грн;

на проведення громадських робіт в яких прийняло участь 148 безробітних громадян, які знаходяться на обліку в міськрайонному центрі зайнятості, – 54,9 тис.грн;

– на програми у галузі сім’ї, дітей та молоді спрямовано 3,6 млн.грн, з них на утримання міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – 1,4 млн.грн, утримання підліткових клубів за місцем проживання, які відвідує понад 2000 дітей – 1,2 млн.грн, утримання соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в якому проживають 40 дітей віком від 15 до 23 років – 382,1 тис.грн, утримання центру обліку та тимчасового перебування бездомних осіб – 129,2 тис.грн, оздоровлення 54 дітей пільгових категорій, у тому числі 12 дітей учасників АТО – 260,5 тис.грн, проведення програм та заходів підтримки сім’ї, дітей та молоді – 155,3 тис.грн.

Видатки на житлово-комунальне господарство профінансовані у сумі 27,1 млн.грн, у тому числі:

на забезпечення належного санітарного стану міста, його озеленення, покращення зовнішнього вигляду, забезпечення у повному обсязі вуличного освітлення спрямовано 15,2 млн.грн;

надана фінансова допомога комунальним підприємствам у сумі 5,2 млн.грн, з них КП «Аварійно-диспетчерська служба» – 1,7 млн.грн на відшкодування витрат по ліквідації аварійних ситуацій у житловому фонді, КП по утриманню шляхів (1,5 млн.грн) та КП «Трест зеленого господарства» (1,4 млн.грн) на погашення заборгованості з податків і зборів минулих років, КП «Теплоенергетик» – 658,4 тис.грн на виплату заробітної плати;

на капітальний ремонт житлового фонду (покрівель, ліфтів житлових будинків, внутрішньодворових доріг) спрямовано 5,8 млн.грн та на продовження відновлення мереж зовнішнього освітлення – 820,0 тис.грн.

КП «Кіровоград-Універсал 2005» виділено 2,0 млн.грн на придбання автогрейдера та надана субвенція обласному бюджету у сумі 2,8 млн.грн для завершення робіт по капітальному ремонту вулиці Андріївської.

На утримання в належному стані доріг міста, проведення поточного ремонту дорожнього полотна і тротуарів, забезпечення умов для безпечного руху використано 3,5 млн.грн та профінансовано 1,0 млн.грн на розпочатий капітальний ремонт доріг.

Через відсутність субвенції з державного бюджету на компенсацію витрат за пільговий проїзд окремих категорій громадян на 2016 рік у місті збережено пільговий проїзд у міському електротранспорті, на що у міському бюджеті передбачені видатки у сумі 10,0 млн.грн, з яких за перше півріччя використано на компенсацію пільгового проїзду 5,2 млн.грн.

Для вирішення питань подальшого проведення капітального ремонту доріг міста, житлового фонду, закладів освіти та охорони здоров’я на розгляд міської ради підготовлений проект рішення щодо виділення на ці цілі додаткових коштів з міського бюджету за рахунок понадпланових надходжень.

Також, для оновлення парку електричного транспорту міста Кіровограда та задоволення потреб мешканців у транспортних послугах планується спрямувати 80,0 млн.грн на придбання 20 сучасних тролейбусів.

У зв’язку з відсутністю державної субвенції вирішено відновити надання пільг з послуг зв’язку та збільшити видатки на компенсацію витрат за пільговий проїзд окремих категорій громадян за рахунок коштів міського бюджету на суму 7,4 млн.грн.

щоб детальніше переглянути інфографіку – розкривайте на повний екран

Поширити:

Залишити коментар:

коментар