На збереження земельного фонду у Кіровоградській області витратили більше 230 тисяч гривень

Органи місцевого самоврядування Кіровоградщини з початку поточного року спрямували 235,9 тис. грн на землевпорядні, землеоціночні роботи та заходи з охорони земель регіону. Кошти отримали від надходжень в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництв. Про це повідомляє “Урядовий портал”.

Роботи з проведення нормативної грошової оцінки земель населених профінансовані у розмірі 202,05 тис. грн. (Новомиргородський та Ульяновський райони). Ще 33,84 тис. грн витратили на розробку схем землеустрою та техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель (Петрівський район).

Сума залишків, що надійшли в порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництв, на спеціальних рахунках місцевих рад становить 12,03 млн. гривень. У поточному році у якості відшкодувань надійшло 150 тис. гривень.

Кошти можуть використати на освоєння земель, охорону земельного фонду, поліпшення угідь. Фінансовий ресурс також спрямовується на проведення інвентаризації та нормативної грошової оцінки земель. Згідно законодавства, використання коштів на будь-які інші потреби забороняється.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар