Кіровоградщина втрачає три держпідприємства. Найстаршому – більше 100 років

На 2016 рік Фонд державного майна запланував продаж близько 450 державних підприємств, серед яких 20 – великі підприємства, 50 – середні компанії та 380 – об’єкти малої приватизації. У список на продаж потрапили 3 компанії з Кіровоградщини.

ПАТ «Гайворонський тепловозоремонтний завод» – 100% акцій. Пропонують продати на аукціоні з умовами (переможцем визнається учасник, який запропонував найвищу ціну на аукціоні і взяв зобов’язання виконати фіксовані умови конкурсу). Зараз перебуває у процесі оцінки.

ПАТ «Гайворонський тепловозоремонтний завод» – промислове підприємство України, знаходиться в місті Гайворон. Заснований у 1897 році як залізничні майстерні, у яких ремонтувалися паровози і вагони вузької колії. У 1937 році майстерні перейменовані в Паровозоремонтний завод. Під час Німецько-радянської війни завод був евакуйований в місто Алатир Чуваської АРСР. Незабаром після звільнення Гайворона, до травня 1944 року відремонтований перший паровоз, у 1947 році досягнутий довоєнний рівень виробництва. З 1970 року завод став називатися Гайворонським тепловозоремонтним заводом.

ПАТ “Кіровоградський комбінат по випуску продовольчих товарів” теж іде на продаж по аукціону (переможцем визнається учасник, який запропонував найвищу ціну за пакет акцій на аукціоні без додаткових умов до об’єкту продажу). Стартова ціна – 22 млн 381 тис. 970 грн.

Завод займається виробництвом мінеральних вод та інших безалкогольних напоїв, рибних продуктів та продуктів борошномельно-круп’яної промисловості.

ДП «Спеціальне конструкторсько-технологічне бюро «Калькулятор», що у Світловодську, планують продати на аукціоні з умовами. Стартова ціна – 652 тис. 639 грн.

Основні види діяльності підприємства: виконання науково-дослідних робіт, дослідно-конструкторські роботи в галузях розробки виробів зі скловолокна, радіаторів і котлів центрального опалення, товарів народного споживання.

Серед умов продажу: збереження основних видів діяльності підприємства протягом п’яти років з дати укладення договору купівлі-продажу; збереження кількості робочих місць, недопущення звільнення працівників підприємства з ініціативи покупця протягом 6 місяців, недопущення появи простроченої кредиторської заборгованості, та погашення існуючої кредиторської заборгованості підприємства, забезпечення дотримання вимог природоохоронного законодавства.

За останні 5 років підприємство більше 10 разів виставлялось на продаж. На сьогоднішній день ціну знижено на чверть.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар