Росія і досі у списку лідерів інвесторів Кіровоградщини

У 2015 році в економіку Кіровоградщини іноземними інвесторами вкладено 1 млн доларів США прямих іноземних інвестицій, з них з країн Євросоюзу – 0, 1 млн доларів (14%). Про це Першій електронній повідомляє Головне управління статистики у Кіровоградській області.

Станом на 31 грудня 2015 року загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, вкладених в економіку області, становив 64,4 млн доларів та зменшився на 21,4% порівняно з початком 2015 році.

В економіку області вклали капітал інвестори 34 країн світу, серед яких провідні партнери: Велика Британія, Нідерланди, Російська Федерація та Кіпр.

Найбільш привабливими об’єктами іноземного інвестування були підприємства Кіровограда (38,6% загального обсягу прямих іноземних інвестицій області), Маловисківського району (16,3%) та Олександрії (13,8%).

За видами економічної діяльності найбільші обсяги інвестицій зосереджені на підприємствах промисловості; організаціях, що здійснюють діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування; підприємствах оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів; організаціях, що здійснюють операції з нерухомим майном та підприємствах транспорту, складського господарства, пошти та кур’єрської  діяльності.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар