За рік громадяни 53 рази зверталися до Прокуратури області за інформацією

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Упродовж 2015 року до органів прокуратури області, відповідно до вимог Закону України “Про доступ до публічної інформації”, надійшло 53 інформаційні запити, з яких 48 розглянуто, інші надіслано належним розпорядникам.

Найчастіше запитувалась інформація з кадрових питань, з питань досудового розслідування, представництва інтересів громадян та держави в суді та надання статистичної інформації.

«Переважну більшість запитів подали громадяни та представники громадських об’єднань», – зазначає прокурор прокуратури області з питань доступу до публічної інформації Ольга Коваль та додає, що досі не всі запитувачі, на жаль, розуміють сферу застосування вищезгаданого Закону.

«Для громадян певною проблемою залишається питання розмежування дії Закону України «Про доступ до публічної інформації» та правовідносин, що врегульовані іншим законодавством, зокрема, Законом України «Про звернення громадян», кримінальним процесуальним законодавством тощо. Ставлячись із розумінням до такої ситуації, прокуратура в кожному конкретному випадку надає запитувачам роз’яснення вимог відповідного законодавства та шляхи вирішення поставлених у зверненнях питань», – наголошує прокурор.

Органи прокуратури області і надалі забезпечуватимуть доступ до публічної інформації у визначених законодавством межах.

Прес-служба прокуратури області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар