З 1 січня кіровоградці платитимуть за воду більше

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 1 січня 2016 року, водопостачання та водовідведення для жителів багатоповерхівок дорожчає до 14.00 грн. Досі вартість 1 куб. м водопостачання та водовідведення становила 12,95 грн.

Кабінет Міністрів видав постанову про порядок встановлення та повірки лічильників, відповідно до якої Національна комісія встановила тарифи на холодне водопостачання для 37 водоканалів-ліцензіатів Національної комісії. У зв’язку з цим з 1 січня 2016 року у багатоквартирних будинках збільшиться вартість води на 1,05 грн.

Якщо на сьогодні вартість 1 куб. м водопостачання та водовідведення становить 12,95 грн, то з нового року тариф для мешканців багатоповерхівок становитиме 14,0 грн. У тариф входитиме обслуговування приладів обліку та комісія банків за касове обслуговування.

Стосовно абонентів приватного сектору, то питання безкоштовної повірки лічильників наразі залишається відкритим. Водоканали чекають рішення Нацкомісії з цього питання, тому що тарифом на централізоване водопостачання безкоштовна повірка не передбачена. Тому тариф для одноквартирних будинків (приватного сектору) залишається незмінним – 12, 95 грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар