Держгеокадастр Кіровоградщини назвав 7 головних цифр року

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Головним управлінням Держгеокадастру у Кіровоградській проведено засідання колегії. У порядку денному – питання, що  були найбільш актуальні у роботі землевпорядників цьогоріч.

7 цифр, що характеризують роботу Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області за 2015 рік.

4 електронні адміністративні послуги введені Держгеокадастром з липня 2015 року.

Надано понад 76 тис. адміністративних послуг (понад 71 тис. послуг – минулоріч) з питань ведення державного земельного кадастру.

В середньому удвічі, а по деяких районах у 5 разів, зросла ціна продажу річної орендної плати за землю порівняно зі стартовою ціною під час проведення земельних торгів.

Видано 7073 накази (порівняно з 2014 р. на 4417 більше), у тому числі про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою у власність, оренду та користування 3913 наказів, про затвердження документації із землеустрою та надання земельних ділянок у власність, оренду та користування 2095 та ін.

На реалізацію заходів Програми розвитку земельних відносин в області використано 13,7 млн грн (порівняно з 2014 р. на 1,3 млн більше).

2755 земельних ділянок загальною площею 4801,5 тис.га фактично передано у власність учасникам АТО.

Тож програмою діяльності Уряду пріоритетними напрямками роботи Держгеокадастру на поточний рік були боротьба з побутовою корупцією в земельних відносинах, у тому числі за рахунок дерегуляції та кадрового перезавантаження, підвищення рівня сервісу для громадян шляхом впровадження безконтактних адміністративних послуг, а також розробка та відпрацювання механізмів, забезпечать децентралізацію у сфері земельних відносин.

Серед реформ, здійснених земельної службою, ефект яких став очевидним відразу після впровадження, — переведення в електронний формат найбільш популярних послуг у земельній сфері, а також надання доступу нотаріусів до Державного земельного кадастру, що дозволило оптимізувати процедуру укладення угод на земельних ділянках і підвищило комфорт громадян.

Це дозволило закласти основу ефективної роботи Держгеокадастру і зосередитися на виконанні довгострокових завдань – впровадженні механізмів децентралізації функцій розпорядження землями сільськогосподарського призначення, а також підготовці інфраструктури для функціонування ринку землі, які будуть реалізовуватися вже на початку наступного року.

На 2016 рік пріоритетними завданнями Держгеокадастру стануть детінізація використання земель, що перебувають у користуванні державних підприємств; впровадження механізмів ефективного контролю за використанням земель; впровадження транспарентності при передачі земель у власність (користування); демонополізація, скорочення термінів і надання адміністративних послуг, у тому числі через електронне управління; оновлення планово-картографічних матеріалів населених пунктів.

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар