Президент України продовжив мораторій на продаж землі

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Президент України підписав Закон України № 767-VІII «Про внесення змін до розділу X «Перехідні положення» Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель», який було прийнято 10 листопада 2015 року 309 голосами народних депутатів України.

Про це йдеться на сайті Президента України.

Законом продовжено на один рік строк дії мораторію на продаж чи відчуження іншим способом земель сільськогосподарського призначення, що дозволить за цей час врегулювати на законодавчому рівні процедуру обігу земель сільськогосподарського призначення та розробити необхідні нормативно-правові акти.

З цією метою Законом №767-VІІІ вносяться зміни до пунктів 14 та 15 розділу X «Перехідні положення» Земельного кодексу України. Прикінцевими положеннями зазначеного Закону Кабінету Міністрів України доручається до 1 березня 2016 року розробити і внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону України про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Подовження мораторію дозволить зняти соціальну напругу, яка виникла у суспільстві на фоні політичних спекуляцій з даного питання, та надасть час для розроблення чіткого правового механізму запровадження з часом прозорого ринку земель сільськогосподарського призначення.

За реалізацію Закону відповідають Міністерство аграрної політики України, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар