Як кіровоградці платитимуть за тепло у поточному опалювальному періоді

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Інформація для  споживачів ДП ”Кіровоградтепло” ТОВ ”ЦНТІ УНГА” про механізм  нарахування оплати за послуги теплопостачання у поточному опалювальному періоді.

Підприємство при нарахуваннях за послуги теплопостачання керується в своїй роботі постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг «Про встановлення тарифів на послуги з централізованого опалення та послуги з централізованого постачання гарячої води, що надаються населенню суб’єктами господарювання, які є виконавцями цих послуг» від 31.03.2015 року № 1171, зареєстрованою Міністерством юстиції України 17.04.2015 року за №433/26878.

З дня опублікування цієї постанови в «Офіційному віснику України» (№ 34 від 08.05.2015 року)   для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії введений в дію тариф -18,30 грн. за 1 кв.м за місяцьпротягом періоду надання послуги з централізованого опалення ( з податком на додану вартість), який є середньозваженим тарифом за 1м2 на весь опалювальний період та не змінюється в залежності від температури зовнішнього середовища.

Мешканці будинків, що обладнані лічильниками, проводять розрахунки за фактично спожиту теплову енергію з врахуванням кількості годин роботи тепловикористального обладнання та середньомісячної фактичної температури теплоносія в теплових мережах.

Кількість послуг з постачання теплової енергії, що надаються бюджетним установам без будинкових приладів обліку, визначається розрахунковим методом згідно годинного теплового навантаження на будівлю з урахуванням середньомісячної фактичної температури теплоносія в теплових мережах теплопостачальної організації, середньомісячної температури зовнішнього повітря та кількості годин (діб) роботи тепловикористального обладнання в розрахунковому періоді, згідно Норм та вказівок по нормуванню витрат палива та теплової енергії на опалення житлових та громадських споруд КТМ 204 України 244-94 з урахуванням кліматологічних параметрів ДСТУ-НБВ.1.1.-27, введених в дію з 01.11.2011 року. У разі встановлення приладу обліку теплової енергії, кількість теплової енергії, яка постачається бюджетним установам на центральне опалення визначається згідно показників приладу обліку.

Згідно «Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж», затверджених наказом Міністерства палива та енергетики України від 14 лютого 2007 року № 71, температура в трубопроводах водяної теплової мережі задається згідно температурного графіку,затвердженого органом місцевого самоврядування. Котельні ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» працюють  відповідно  до графіку температури теплоносія в залежності від температури зовнішнього повітря для системи опалення, тепловикористальне обладнання (мережеві, насоси живлення, хімічна водопідготовка та інше) працює в звичайному робочому режимі.

У разі невідповідності фактичної температури в житлових приміщеннях нормативній, згідно п. 5.1 постанови КМУвід 17.02.2010 року  за №151 “Про затвердження  Порядку проведення перерахунків розміру плати за надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води  і водовідведення  в разі ненадання їх або  надання не в повному обсязі, зниження якості”, за умови відсутності квартирних  та будинкових засобів обліку теплової енергії, на підставі актів заміру температури в приміщеннях, проводяться перерахунки  за надання послуг з централізованого опалення,  а саме:  на 5% за кожний градус відхилення від 18°С до 12°С температури у житлових приміщеннях (у наріжних кімнатах – від 20°С до 14°С) за період відхилення (протягом усього строку відхилення); при температурі в приміщеннях нижче ніж 12°С (у наріжних кімнатах – нижче ніж 14°С) плата за централізоване опалення не справляється.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар