На Кіровоградщині продали 47 ділянок землі за 10 млн грн

За десять місяців поточного року у Кіровоградській області до бюджетів надійшло 10,157 млн грн від продажу земельних ділянок та прав на них. Більше 99% цих коштів отримали місцеві громади. Фінансовий ресурс можуть використати на реалізацію соціальних та інфраструктурних програм.

З початку року на Кіровоградщині продали 47 земельних ділянок державної та комунальної власності несільськогосподарського призначення, що знаходяться під об’єктами нерухомого майна. Загальна площа землі складає 20,958 гектарів. Від продажу наділів бюджети поповнились на 8,842 млн гривень.

У поточному році проведено 34 земельні аукціони з продажу прав на землю. За підсумками торгів, інвестори отримали в оренду 55 земельних ділянок загальною площею 523,0537 гектарів. Сумарний обсяг річної орендної плати становить 1,365 млн гривень. Також продано п’ять земельних ділянок комунальної власності площею 1,6505 гектара. За наділи вдалось отримати на 812,347 тис гривень.

Продано Державними органами приватизації і 1 земельну ділянку, на якій розташовано об’єкти державної власності площею 0,0261 га, ціна продажу 7,778 тис гривень.

Довідка

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні торги».

За матеріалами Сектору взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар