У листопаді на Кіровоградщині буде 7 об’єднаних громад

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 30 жовтня, у малій залі Кіровоградської ОДА, під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка, відбулась нарада з питань впровадження в області процесів децентралізації.

За словами заступника голови ОДА, з 43 запропонованих громад Кабміном було попередньо ухвалено і визнано спроможними 26.

«На сьогодні ми маємо вже сформовані Кіровоградську, Знам’янську, Світловодську і Олександрійську громади. Бобринецька і Маловисківська громади є новоствореними і після виборів отримали правами міст обласного значення. Вже отримала позитивний експертний висновок і Новоукраїнська громада. Тож станом на початок листопада ми матимемо 7 повноцінних громад», – стверджує Сергій Коваленко.

Як зазначила директор департаменту регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Вікторія Кулікова, 43 громад, які було подано у перспективному плані (утверджено у липні поточного року) – це компромісне рішення. Оскільки для впровадження процесів децентралізації найважливішим є визначення кількості спроможних громад.

Сергій Коваленко проінформував, що Маловисківська і Бобринецька громади вже подали запити на фінансування розвитку інфраструктури: за підрахунками керівництва новостворених громад їм необхідно  85 і 75 млн грн відповідно.

За словами Вікторії Кулікової, першочерговим завданням для районних рад є зібрання нових робочих груп і визначення кількості спроможних до повноцінного функціонування громад у кожному районі. Звітність з цього питання голови райрад мають подати 1 грудня 2015 року.

«З листопада ми плануємо новий формат роботи офісу з питань децентралізації. До середини грудня будемо проводити роз’яснювальні роботи у районах, – розповідає Вікторія Кулікова. – З другої половини  грудня плануємо розгляд перспективного плану, результати якого сподіваємось представити вже у січні-лютому наступного року».

Катерина Білоконь, Перша електронна

Поширити:

Залишити коментар:

коментар