Кіровоградщина планує реалізувати інвестиційний проект за кошти держави

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кіровоградщина стала однією з чотирьох територій, які дослухались до порад Мінрегіону  і скористались можливістю реалізації у 2016 році інвестиційних проектів за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Так, станом на 26 жовтня до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України відповідні інвестиційні пропозиції подано лише Кіровоградською, Запорізькою, Харківською обласними та Київською міською державними адміністраціями – повідомила Першій електронній газеті прес-служба Мінрегіону.

Нагадуємо, що реалізація відповідних програм і проектів повинна спрямовуватись на створення оптимальних умов для сталого розвитку спроможних, конкурентоздатних та інвестиційно привабливих територіальних громад, включаючи заходи щодо підготовки фахівців з місцевого розвитку, забезпечення містобудівною документацією, тощо.

При цьому відповідні кошти, в першу чергу, мають спрямовуватись на проекти, що забезпечуватимуть сталий розвиток громад, які відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», визначились щодо такого об’єднання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар