Майже половині пенсіонерів Кіровоградщини збільшать пенсії

© 24tv.ua

Майже в кожного другого пенсіонера Кіровоградщини збільшиться розмір пенсії з 1 грудня.

Про це Першій електронній газеті повідомила заступник начальника головного управління Пенсійного фонду в області Олена Романченко.

За її інформацією, першою підставою для перерахунку є збільшення розміру прожиткового мінімуму. Оскільки згідно із Законом України “Про Державний бюджет України на 2021 рік” з 1 грудня 2021 року збільшиться прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, то і пенсійні виплати осіб, які отримують пенсію в мінімальному розмірі (1854 грн), з 01.12.2021 збільшаться на 80 грн і становитимуть 1934 грн.

Підвищення пенсій відбудеться у 172820 пенсіонерів області, середній розмір підвищення пенсійної виплати складає 88,96 грн. Такому перерахунку підлягають мінімальні пенсії та пенсії осіб, складові яких залежать від розміру прожиткового мінімуму.

В управління зауважують, що розміри підвищення пенсій з 01.12.2021 кожному пенсіонеру визначаються в індивідуальному порядку та в залежності від того, яка складова пенсійної виплати перераховуватиметься (доплата за понаднормовий стаж, доплата до мінімального розміру пенсій, підвищення або надбавки).

Підставою для перерахунку № 2 є збільшення розміру мінімальної заробітної плати. У зв’язку зі зміною розміру мінімальної заробітної плати (з 6000 грн до 6500 грн) з 1 грудня 2021 року підвищення пенсії відбудеться у 64125 пенсіонерів Кіровоградщини, які досягли віку 65 років та мають необхідний страховий стаж (чоловіки – 35 років, жінки – 30 років). Середній розмір підвищення складає 147,05 грн.

Водночас, згідно з частиною 3 статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, працюючим пенсіонерам пенсія у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, а також у разі збільшення розміру мінімальної заробітної плати, не перераховується.

Читайте також: 24 тисячі пенсіонерів Кіровоградщини отримають перераховану пенсію

Поширити:

Залишити коментар:

коментар