Ще дві громади Кіровоградщини розроблятимуть стратегії розвитку

© Pixabay

Аджамська і Гурівська територіальні громади Кіровоградської області обрані програмою “U-LEAD з Європою” для надання підтримки у розробці стратегій розвитку.

Про це Першій електронній газеті повідомили у регіональному офісі програми.

Експерти Програми допоможуть обраним громадам, які перемогли у конкурсному відборі, розробити стратегії розвитку території.

Всього Програма отримала 183 заявки від громад з усієї України, з яких відібрали 48 переможців (по дві громади з кожної області).

“Ключовими факторами успіху в цьому конкурсі були якість пропозиції, зобов’язання розпочати роботу з розробки стратегій розвитку, а також наявність відповідних напрацювань та кадрових ресурсів. Стратегічне планування розвитку у громадах дозволить активізувати розвиток економіки та людського потенціалу. Над стратегією працюватимуть усі, хто зацікавлені у розвитку громади. Написання стратегії буде тривати близько шести місяців та включатиме, зокрема, опитування жителів, аналіз соціально-економічної ситуації, SWOT-аналіз тощо”, – пояснив керівник Кіровоградського регіонального офісу Програми “U-LEAD з Європою” Олег Яременко.

Нагадаємо, Помічнянська міська та Дмитрівська сільська територіальні громади отримають по 50 тисяч доларів для розвитку.

Читайте також: Як режисерка зі Смолінської ОТГ створює фільми про громаду

Поширити:

Залишити коментар:

коментар